Deezer muziekparadijs

Ongelofelijk. En maar enthousiast wezen over Digileen … Check this out: www.deezer.com.

Deezer is een  Franse website (vroeger: BlogMusik) die het op een akkoordje gooit met Sacem (de Franse Sabam) om alle muziek gratis en legaal via streaming ter beschikking te stellen. De artiesten worden vergoed met inkomsten uit reclame op de website. Je gelooft je ogen en oren niet. De nieuwste van PJ Harvey, KT Tunstall en Gilbert Bécaud. Lees hier het persbericht. Muziek komt uit de kraan net als water. Deezer heeft wel nog een probleempje met de platenproducenten: geniet er dus van zolang het nog kan.

Streaming is oud nieuws. Last.fm en Pandora (die laatste helaas enkel nog te beluisteren in de States) kennen een groot succes. In België kennen we Aristo Music die de technologie en content levert voor streaming internetradio in horecazaken en bv. Humo-radio. Zij experimenteren door naast de gewone metadata ook ‘mood’-tags toe te kennen aan hun muziek: een leuke toepassing om muzikaal de dag door te komen vind je op hun website

Maar telkens gaat om internetradio of playlists aangestuurd door suggesties. De Franse Deezer geeft je echter de keuze om zelf je muziek te kiezen uit een immense bibliotheek en dat is echt revolutionair. En het gaat nog verder: je kan immers zelf mp3’s uploaden die Deezer ‘controleert’ en voor alle andere gebruikers beschikbaar maakt. Een aanvraagknop voor muziek die niet in de collectie zit, maakt het wikigevoel helemaal compleet.

Je kan bovendien linken naar een track: PJ Harvey – White chalk of die embedden in je blog (lukt me helaas niet in WordPress).  Waarom niet dromen van een koppeling met de bibliotheekcatalogus?

About these ads

5 reacties on “Deezer muziekparadijs”

1. [...] maar allez, da’s ook interessant. De naam van Last.fm is meerdere keren gevallen, maar Johan wees ons ook op Deezer.com, gratis on demand muziek. Super. Je kan ‘elk’ nummer dat in [...]

2. luc mathieu zegt:

ik vind het een programma

3. luc mathieu zegt:

ik vind het een leuk programma

4. NONKEL RORO zegt:

prachtig initiatief

5. Louann zegt:

Dominion: Intrigue is a standalone expansion for the award-winning Dominion card game that shook the gaming
    world in 2008. Understanding video gaming is a
    must tip on how to run a game store. It sounds like you log into
    the game and join a “Shadow war” server and play with hundreds of other players within
    that PVP world, but that world is different from the cooperative Arkfall boss hunting world.